Deze website gebruikt cookies, u kan meer info vinden in ons Privacybeleid.
 
Tel: 03 337 43 37    
Ma-Za 09:00-22:00      NL | FR

Blog - facturatieprogramma myKMO

E-facturatie in België verplicht vanaf 2026
Gepost door Bart Van der Donck op 6 april 2024
In een tijdperk van toenemende digitalisering evolueren landen over de hele wereld naar e-facturatie. Noorwegen, Zweden, Denemarken en Nederland tonen aan dat e-facturatie succesvol is en grote voordelen oplevert zoals kostenbesparing, efficiëntieverbetering en een verminderde milieu-impact. België staat niet stil en stelt e-facturatie verplicht vanaf 2026.
Lees meer »
Reclamepaneel Wallonië
Gepost door Bart Van der Donck op 21 december 2023

Nu ook in Wallonië! Wegens de stijgende vraag vanuit Franstalig België, hebben we sinds begin december ons eerste reclamepaneel in Wallonië, meer bepaald in Bergen (Mons). Ons bord is maar liefst 12m² groot en staat de eerstvolgende jaren op een drukke invalsweg vlakbij de E42. Bedankt Aurélie Costarelli en het team van Groupe Graphic voor de uitstekende service!
Nieuwe bestickering auto's
Gepost door Bart Van der Donck op 22 november 2023

Bedankt Hellinx Printing voor de twee 'mobiele reclameborden' ! Wat een professionele uitstraling, maar ook opvallend en ideaal om nieuwe klanten te bereiken.
myKMO maakt uw bedrijf gezonder en meer rendabel
Gepost door Bart Van der Donck op 10 augustus 2023
myKMO is een effectieve manier om uw bedrijf winstgevender te maken. Hieronder leest u enkele manieren waarop een facturatieprogramma hierbij kan helpen.
Lees meer »
Kan ik snel leren werken met myKMO ?
Gepost door Bart Van der Donck op 12 mei 2023
Door de technologische vooruitgang worden we regelmatig geconfronteerd met nieuwe programma's. Snel leren werken met nieuwe software is hierdoor een waardevolle vaardigheid geworden. myKMO is speciaal geprogrammeerd om zo snel mogelijk aan de slag gaan. In dit artikel leest u enkele tips die hierbij kunnen helpen.
Lees meer »
Tips voor creditnota's
Gepost door Bart Van der Donck op 28 maart 2023
Creditnota's zijn bedrijfsdocumenten die lijken op een factuur, maar die een bedrag vermelden dat de leverancier aan een klant verschuldigd is. Meestal compenseert een creditnota een eerdere factuur, zodat de totale schuld van de klant vermindert. In die zin kan u een creditnota zien als een 'factuur met een negatief bedrag'.
Lees meer »
Wat is de impact van myKMO op uw onderneming ?
Gepost door Bart Van der Donck op 16 november 2022
Een facturatieprogramma als myKMO brengt grote voordelen met zich mee voor uw administratie. U werkt veel sneller en hebt een goed zicht op de verkopen, aankopen, offertes, betalingen, projecten, stock, boekhouding en leveringen. myKMO brengt rust in uw administratie en terloops spaart u heel wat tijd.
Lees meer »
myKMO en BTW: a happy marriage!
Gepost door Bart Van der Donck op 25 augustus 2022
De meeste zelfstandigen moeten per maand of kwartaal een BTW-aangifte indienen. Deze aangifte bevat zowel de ontvangen BTW op de verkopen als de aftrekbare BTW van de aankopen. Bij het factureren is het daarom belangrijk dat een zelfstandige goed weet welk BTW-percentage er van toepassing is. In facturatieprogramma myKMO gebeuren alle BTW-berekeningen 100% automatisch.
Lees meer »
Koppeling met prijslijsten van leveranciers
Gepost door Bart Van der Donck op 9 juni 2022
myKMO kan een automatische koppeling voorzien met de prijslijsten van leveranciers zoals Desco, Würth, Van Marcke, Cebeo, Deschacht, Facq, Euromatec, STG, Buderus en vele andere. Via onze low-memory interface hebt u op deze manier snelle toegang tot honderdduizenden artikelen. Uiteraard bent u vrij om voor de eindklant uw commissies in te stellen.
Lees meer »
myKMO behaalde een AAA-Rating van Graydon
Gepost door Bart Van der Donck op 10 april 2022
Graydon is zowat de meest gekende naam in België op het gebied van betrouwbare zakelijke informatie. myKMO B.V. behaalde als Graydon-Rating een AAA-score (multiscore: 79). Het risico wordt geclassificeerd als laag tot zeer laag. In mensentaal betekent dit dat myKMO zich doorheen de jaren heeft bewezen als een bijzonder betrouwbare handelspartner.
Lees meer »
Hoe verloopt de ingebruikname van een facturatieprogramma ?
Gepost door Bart Van der Donck op 15 januari 2022
Als u beslist om een facturatieprogramma te gaan gebruiken, is dit een grote verandering in de manier waarop u uw administratie doet. In het begin zijn er daarom nogal wat vragen en ook een aantal parameters die moeten ingesteld worden. Eens u dit drempeltje over bent, staat de trein op de rails en wordt de tijdswinst pas volledig duidelijk.
Lees meer »
myKMO, een kwestie van vertrouwen
Gepost door Bart Van der Donck op 22 september 2021
Verkoopfacturen, aankopen, contacten, betalingen, projecten... u vertrouwt het grootste deel van uw bedrijfsadministratie toe aan myKMO. En dat is niet niks.
Lees meer »
Welk facturatieprogramma kiezen ?
Gepost door Bart Van der Donck op 5 maart 2021
Wenst u een facturatieprogramma voor uw onderneming, dan loont het de moeite om verschillende leveranciers te vergelijken en uit te nodigen voor een gesprek. Er zijn immers een heleboel facturatieprogramma's beschikbaar, die onderling...
Lees meer »
myKMO BV is een stabiele en winstgevende onderneming
Gepost door Bart Van der Donck op 20 november 2020
Administratie is het hart van uw onderneming, en het is verstandig om goed te overwegen aan wie u dit toevertrouwt. De vennootschap achter myKMO bestaat sinds 2003 en kan doorheen de jaren betrouwbare balansen voorleggen, zonder schulden.
Lees meer »
5 redenen om uw aankopen (volledig) te digitaliseren
Gepost door Bart Van der Donck op 2 september 2020
U ontvangt aankoopfacturen in allerlei formaten, meestal zijn dit emails maar ook via websites van leveranciers, per post of via bonnetjes. myKMO biedt een eenvoudig en super-efficiënt systeem om al uw aankopen te digitaliseren.
Lees meer »
De 7 meest gemaakte fouten bij het factureren
Gepost door Bart Van der Donck op 16 augustus 2020
De meeste ondernemingen maken en versturen facturen. Het is belangrijk dat hierbij zo weinig mogelijk vergissingen gebeuren. Het opsporen en verbeteren van fouten in de facturering kost een bedrijf immers handenvol tijd en geld. Bovendien blijkt dat heel wat vergissingen onopgemerkt blijven, met alle gevolgen van dien.
Lees meer »
myKMO steunt jongeren uit het autismespectrum
Gepost door Bart Van der Donck op 19 maart 2020
myKMO is betrokken bij enkele projecten die jongeren uit het autismespectrum ondersteunen. Mits er sprake is van een normale of hoge intelligentie, hebben deze mensen vaak bijzondere competenties naar informatica toe.
Lees meer »
Een beetje geschiedenis... over het ontstaan van myKMO
Gepost door Bart Van der Donck op 11 februari 2020
Facturatieprogramma myKMO is een kant-en-klaar pakket waarmee u onmiddellijk kan beginnen werken. De software gaat echter terug op twintig jaar beroepservaring en robuuste technische kennis.
Lees meer »
myKMO in Brussel, Wallonië en Frankrijk
Gepost door Nathalie Le Doeuff op 20 januari 2020
myKMO is een facturatieprogramma van Vlaamse oorsprong. Van bij de start werd er echter gekozen om het programma ook beschikbaar te stellen in het Frans. Nathalie Le Doeuff is native speaker en verzorgt de Franse vertalingen doorheen de software, technische documentatie en de website.
Lees meer »
10 redenen om een facturatieprogramma te gebruiken
Gepost door Bart Van der Donck op 3 oktober 2019
Facturatie en administratie verlopen soms moeizaam in kleine bedrijven. De administratieve processen slorpen heel wat bedrijfsmiddelen op, en zorgen regelmatig voor frustraties. Met een facturatieprogramma wordt uw administratie een pak simpeler, sneller én overzichtelijker. Hieronder vindt u 10 redenen hoe een goed facturatieprogramma u kan helpen.
Lees meer »
Een facturatieprogramma kiezen: wat hebt u nodig ?
Gepost door Bart Van der Donck op 16 augustus 2019
Als u overweegt om een (nieuw) facturatieprogramma te gaan gebruiken, dan is het belangrijk om de behoeften in kaart te brengen. Facturatieprogramma's kunnen immers onderling enorm verschillen. Hieronder vindt u een lijstje om snel te achterhalen wat u nodig heeft en wat niet.
Lees meer »
Het belang van verkoopsvoorwaarden
Gepost door Bart Van der Donck op 9 juli 2019
Verkoopsvoorwaarden zijn niet wettelijk verplicht, en starters zijn zich niet altijd bewust van hun belang. Het is sterk aangeraden om de verkoopsvoorwaarden eenmalig in te stellen. Eens dit gebeurd is, hoeft u er in principe niet meer naar om te kijken.
Lees meer »
'MATURE' of het meten van softwarekwaliteit
Gepost door Bart Van der Donck op 12 juni 2019
Een technologie wordt als 'MATURE' beschouwd wanneer ze lang genoeg in gebruik is, zodat er geen bugs of kinderziektes meer zijn. 'MATURE' is in de academische wereld een ezelsbruggetje en staat voor Maintainable, Adaptable, Transparent, User-friendly, Reliable en Efficient. Bart Van der Donck licht toe hoe deze principes doorheen facturatieprogramma myKMO consequent worden toegepast.
Lees meer »

 

 

 

Neem contact op

myKMO B.V.
Bart Van der Donck
Kapellebaan 55
2560 Nijlen
Ondernemingsnr.:
BE 0861.091.467.
©2003-2024
Privacy
  2003-2024 myKMO B.V. · BE0861.091.467.