Tel: 03 337 43 37    
Ma-Vr 09:00-20:00      NL | FR

Case Study: myKMO 'Mini'

Zuid-Afrika Reiscenter is een kleine touroperator uit Herentals, actief sinds 1991. Ze verkopen vooral reizen op maat, hoofdzakelijk naar Zuid-Afrika en Namibië. De laatste jaren is het bedrijf afgeslankt, maar wel veel efficiënter geworden. De facturatie verliep jarenlang via het programma BookKit. In 2019 werd overgestapt op het gloednieuwe myKMO.

De voornaamste redenen voor de overstap waren werksnelheid, overzicht, efficiënte en e-facturatie. Zuid-Afrika Reiscenter heeft een vrij beperkt aantal facturen, met een hoog bedrag per factuur. Dankzij myKMO behaalt de onderneming een duidelijker overzicht, gebeurt de betalingsopvolging automatisch en verloopt de administratie een stuk sneller. Voorheen waren er nog allerhande lijstjes die werden bijgehouden inzake betalingen, vervaldatums, totalen, enz. Deze zaken zijn nu gecentraliseerd in myKMO. Ondanks het eerder beperkt aantal facturen, worden er per maand toch heel wat werkuren uitgespaard.

De ingebruikname van myKMO verliep intuïtief en vlot. Er waren eigenlijk nauwelijks onduidelijkheden of vragen. Zuid-Afrika Reiscenter had gekozen voor een vaste startdatum, en er moesten geen gegevens overgezet worden.

De boekhouder van Zuid-Afrika Reiscenter werkt met het boekhoudprogramma Expert/M Plus van Wolters Kluwer. Via XML worden de e-facturen automatisch ingeladen, zodat de boekhouder geen facturen handmatig meer moet overtypen. Zowel de BTW-aangiftes en balans op het einde van het boekjaar nemen nu minder tijd in beslag dan vroeger.

 

 
Het doorsturen van de e-facturen naar de boekhouding is eenvoudiger én sneller geworden. Het betreft slechts drie XML-bestanden per kwartaal, die dadelijk door Expert/M Plus (het boekhoudprogramma) worden ingelezen.

Het resultaat strekt dan ook tot tevredenheid. De facturatie verloopt duidelijker, sneller en de koppeling naar de boekhouding is geautomatiseerd.

 
Klant:
Zuid-Afrika Reiscenter

Oprichting:
1991

Website:
www.zuidafrika.com

Maatschappelijke zetel:
Herentals

Type:
myKMO Mini
Tot 300 facturen per jaar

 
Rechtsvorm:
BV

Modules:
Verkopen
Relatiebeheer
E-facturatie
Email integratie
Import/export
Voorschotten
Betalingsopvolging
Statistieken

 
Deze case study werd op www.myKMO.be gepubliceerd met toestemming van de klant.

 
Overige case studies:

 

 

 

Contact

myKMO BV
Bart Van der Donck
Kapellebaan 55
2560 Nijlen
België
Tel.
03.337.43.37.
0479.71.92.85.
Email

 
 
Stuur een bericht
Ondernemingsnr.
0861.091.467.
 
©1999-2020
Privacy
  1999-2020